26 בתי ספר ברשת אורט ישראל מכל רחבי הארץ, הצטרפו השנה לתכנית הדגל iSTEAM אותה מוביל המכון לחדשנות בחינוך במנהל למחקר ופיתוח ולהכשרה ברשת אורט. מטרת התכנית היא לשנות את פניו של בית הספר לרלוונטי כבית הספר של המחר, ולהכין את בוגריו לאתגרי המאה ה-21. התכנית מבוססת על כך שהתלמידים בונים פרויקטים רב-תחומיים (הכוללים מדע, הנדסה, טכנולוגיה ואומנות) ודרכם הם רוכשים מיומנויות הנדרשות בעולמנו המשתנה כגון: עבודת צוות, חשיבה ביקורתית, חשיבה חדשנית ויזמות. למידה בגישת iSTEAM מאפשרת מבט כולל על תחומי מדע והנדסה שונים עם העמקה בתחום דעת אחד. הלמידה בדרך זו מפתחת אצל הלומדים זווית ראייה רחבה על תחומים מדעיים והנדסיים ועל תהליך תיכון מוצר וגישת המערכת, כמו גם לפתח שפה מקצועית מתקדמת המקשרת בין תחומי המדע, ההנדסה, האמנות והעיצוב. התכנית זוכה להערכה רבה הן בחו”ל והן בארץ.

מפגש למידה ראשון לקהילת מנהלי בתי ספר בתכנית iSTEAM, התקיים לאחרונה בהובלת צוות המכון לחדשנות. היום נפתח בביקור במפעל קליל הממוקם בכרמיאל. חברת קליל היא חברה ישראלית מובילה המתמחה בפיתוח פתרונות מתקדמים לייצור חלונות, דלתות והצללה. פעילות החברה מתמקדת בפיתוח הטכנולוגיות והפתרונות המתקדמים ביותר בעיצוב פתחים ופרופילים, לבתים פרטיים ולפרויקטים מסחריים והיא מהווה מודל לישום תפיסה ארגונית מתקדמת של תעשיית 4.0 (Industry 4.0) לפיה “מפעל החכם”, פועל על בסיס מידע רלוונטי לגבי שרשרת האספקה והמשאבים, גמישות בהחלטות ביחס לקווי הייצור, מדדי איכות, והכלת חידושים בקווי הייצור בהתאם לדרישות השוק.

גלית גולדברגר, מנהלת המכון לחדשנות ברשת אורט, הודתה למארחים והוסיפה: “הביקור היה חשוב להבנה של התמדה ונחישות ביישום תהליכים רב מימשקיים, בקבלת השראה להפיכת בית הספר ל”בית ספר קשוב”, בדומה למודל בקליל, בניהול תקציבים לפי מבחן השקל האחרון ובחשיבות ההשקעה ברוח ולא בחומר”.

לכתבה המלאה באתר אורט לחצו כאן