בין התאריכים ה13/14 במרץ התקיים סמינר ל-26 מנהלי בתי ספר המיישמים את תכנית ISTEAM בבית ספרם.

מטרתו העיקרית של הסמינר הייתה לתכנן את השלב הבא, הקומה הבאה בתוכנית בביה”ס. הסמינר נועד גם לאפשר דיונים על שיטות עבודה מומלצות, להחליף רעיונות ולשתף חוויות בין מנהלי בתי ספר.

 

הסמינר התאפיין בפעילויות מרתקות ובמפגשים אינטראקטיביים, אשר הקנו למנהלי בתי הספר אסטרטגיות וכלים מעשיים ביישום תכנית ISTEAM והציגו את הפוטנציאל של התוכנית בהכנת התלמידים לאתגרים עתידיים. תכני הסמינר כללו נושאים מגוונים כגון תפקיד התחקיר בשיפור ובהצלחה, השימוש במציאות מדומה ככלי הוראה, סיפור יציאת מצרים ככלי למימוש עצמי ושחרור מ”עבדות”, שילוב אמפתיה ככלי לזיהוי צורך, יזמות בעולם האמיתי, שימוש בבינה מלאכותית בפדגוגיה, סיור במוזיאון הספורט היהודי העולמי, ויישום משחוק ככלי לפיתוח חשיבה מחוץ לקופסה ויצירתיות באמצעות התנסות בחדרי בריחה.

המשתתפים מצאו את הסמינר מעשיר, מגוון, מלמד, מרחיב את ההבנה על איסטים ומהנה. המנהלים שהשתתפו בסמינר קיבלו תובנות חשובות על הנוף החינוכי המתפתח, וקיבלו גישה למשאבים וכלים חדשים שיאפשרו להם לתמוך טוב יותר בצוותי המורים והתלמידים בבתי הספר.

המשוב מהמשתתפים היה חיובי באופן גורף, כאשר רבים תיארו את הסמינר כמהנה ומעורר חשיבה כאחד. הסמינר היה מוצלח מאוד, ואנו מודים לכל אלה שהשתתפו.

כתבה זו נכתבה בעזרת תוכנות הבינה המלאכותית Rytr.me ו-Chat GPT